Futoški put 1
Pon-Pet: 07:00 - 15:00
agrointer@eunet.rs

Posredstvom grupe "IRRIMEC" na tržište Srbije, doo "AGROINTER" je plasirao kišne rampe za tifone , italijanskog proizvođača "GIAMPI" koji je lider u proizvodnji takve opreme. Prednosti navodnjavanja tifonskim kišnim rampama u odnosu na kolica sa topovima su:

 

  • za normalan rad sistema sa kišnom rampom je dovoljan pritisak od 1,5-3 bara,
  • utoršak energije je smanjen, zbog nižeg radnog pritiska vode, u odnosu na topove,
  • sprej dizne na kišnoj rampi stvaraju kapljice vode, koje ne oštećuju ni najnežnije tek iznikle biljke,
  • zbog malog rastojanja sprej dizni od zemljišta, od 1,5-2 m negativan uticaj vetra je smanjen i zanošenje vode je zanemarljivo,
  • veliki broj sprej dizni na kišnoj rampi omogućava veći protok vode, samim tim postižu se veće brzine namotavanja tifonskog creva i skraćeno je vreme navodnjavanja.

"GIAMPI" proizvodi kišne rampe u dve varijante:

  • pocinkovana čelična konstrukcija, širine od 12m do 48m,
  • aluminijumsko-čelična konstrukcija, širine od 34m do 72m,

 

Standardne kišne rampe imaju odličnu ravnotežu oba krila, tako da na kosim terenima zadržavaju vodoravan položaj. Osim toga postoji mogućnost zaokretanja oba krila oko vertikalne ose, ukoliko se pojavi prepreka ili početni radni položaj rampe nije paralelan sa početkom njive.

IRRIGATION-BOOM F.V.T. 25/32

kisne-rampe-giampi-irrigation-boom-fvt-25-32

Mrežna struktura napravljena od pocinkovanog čelika sa modularnim elektro lučno varenim elementima koji se prema potrebi mogu otkačiti. Navodnjavanje sa ovim modelom serije IRRIGATION BOOM može biti fiksno ili mobilno (prenosivo) a model može biti opremljen i sa ojačanjem u vidu sajli.

DETALJNIJE

IRRIGATION-BOOM A.V.T. – F.V.T. 91

kisne-rampe-giampi-irrigation-boom-avt-fvt-91

Specijalan sistem obezbeđuje savršen balans i horizontalno samostalno nivelisanje sistema čak i prilikom prisustva vetrova. U zavisnosti od zahteva, ovaj model IRIGATION BOOM serije može se prilagoditi za navodnjavanje otpadnim vodama. Može biti napravljen od nerđajućeg čelika za disperziju korozivnih tečnosti.

DETALJNIJE